Hrvatsko državno prvenstvo u preletima parajedrilicom „Ivanec Open 2023/ Croatian National“.

Zagrebački sportaši iz pet različitih parajedriličarskih klubova postigli su iznimno zapažene rezultate na nedavno održanom Hrvatskom državnom prvenstvu u preletima parajedrilicom „Ivanec Open 2023/ Croatian National“.

Ovo natjecanje, koje se održalo u prekrasnom planinskom okruženju Hrvatskog zagorja okupilo je vrhunske pilote iz zemlje i inozemstva, a zagrebački sportaši pokazali su iznimnu taktiku, vještinu i predanost.

Klubovi, članice ZZS-a, koji su sudjelovali na prvenstvu bili su: “PJK Zagreb”, “ZK Aerotika”, “AK Flyway “, “LK Parafreek” i “ZK Fenis”. Svi ovi klubovi su već poznati po svojim izvrsnim sportašima i konstantno doprinose razvoju paraglidinga.

Jedan od najvećih uspjeha postigao je junior Valentino Katić iz kluba “PJK Zagreb”. On je osvojio zlatnu medalju u B klasi. Njegova iznimna tehnika i taktika letenja, hrabrost i upornost omogućili su mu da dominira u konkurenciji i osvoji najvišu poziciju na postolju. Katić je već poznat kao jedan od najtalentiranijih mladih pilota u zemlji, a njegov trijumf na državnom prvenstvu samo potvrđuje tu činjenicu.

Zapaženi rezultati dolaze u ženskoj konkurenciji od Diane Žgele (ZK Aerotika), koja je osvojila srebrnu medalju i Inje Šporer (AK Flyway) koja je osvojila broncu.

Osim toga, zagrebački klubovi su ostvarili dobre rezultate i u drugim kategorijama. “AK Flyway” je osvojio drugo mjesto u kategoriji klupskog ekipnog natjecanja, dok je “ZK Fenis” postigao treće mjesto u istoj kategoriji. Oba kluba su pokazala iznimni timski duh i vještinu tijekom natjecanja.

Ovaj uspjeh zagrebačkih sportaša na Hrvatskom državnom prvenstvu svjedoči o visokoj razini paraglidinga u Zagrebu te o predanosti i trudu sportaša koji se redovito pripremaju za takve izazove. Njihovi rezultati inspiriraju i motiviraju druge pilote, potičući ih da nastave raditi na svojim vještinama i podižu standarde u ovom uzbudljivom zrakoplovnom sportu.

ISTAKNUTU REZULTATI:

Naziv natjecanja: Ivanec Open 2023/ Croatian National održano 07.07.-09.07.2023.

Ime i prezime / EkipaDisciplina /KategorijaRezultat
Valentino Katić (PJK Zagreb)CRO EN-B1. mjesto
Diana Žgela (ZK Aerotika)CRO female2. mjesto
Inja Šporer (AK Flyway)CRO female3. mjesto
Davor Kunst (AK Flyway)CRO overall6. mjesto
Vedran Misir (ZK Fenis)CRO overall8. mjesto
Valentino Katić (PJK Zagreb)CRO overall10. mjesto
AK FlywayCRO teams2. mjesto
ZK FenisCRO teams3. mjesto