MOTORNO LETENJE

AVIONOM

SAN O LETENJU

MOTORNO LETENJE AVIONOM

Motorno letenje avionom u Hrvatskoj ima tradiciju gotovo toliko dugu kao letenje avionom u svijetu. Svega nekoliko godina nakon prvog povijesnog leta braće Wright, polijeće prvi avion konstruiran i izgrađen u Hrvatskoj od hrvatskog čovjeka.

Godine 1910. slavni hrvatski izumitelj inženjer Slavoljub Penkala gradi avion u jednom priručnom hangaru na zagrebačkom Črnomercu uz svesrdnu pomoć, kasnije prvog hrvatskog pilota, Dragutina Novaka. Od tada do danas prošlo je više od stoljeća u kojem je obučeno naraštaja i naraštaja hrvatskih pilota koji su i u sportskim dosezima dotaknuli vrh sportskog zrakoplovstva.

MOTORNO LETENJE

GALERIJA

Letenje avionom san je mnogih ljudi. Zagrebački Zrakoplovni Savez danas okuplja dva kluba motornog letenja u kojima je moguće naučiti letjeti avionom. 

PROVJERI

I OSTALE SPORTOVE ZZS

PADOBRANSTVO

Padobranstvo je jedan od najuzbudljivijih sportova današnjice. Dinamičan i živopisan, nudi ovladavanje zrakom i slobodu. Nebo nije granica, to je tek početak! 

PARAGLIDING

Paragliding ili parajedriličarstvo je jedan od najmlađih zrakoplovnih sportova i jedan od najlakših, najjednostavnijih i najsigurnijih načina ostvarenja sna o letenju.