1. MEMORIJAL MIROSLAVA NESSEKA

19.09.2020. A/D LUČKO
Natjecanje u preciznom slijetanju


Organizator: Aeroklub Ecos

Dana 19.09.2020. godine, održano je natjecanje u preciznom slijetanju na aerodromu Lučko pod nazivom „Memorijal Miroslava Nesseka“ Natjecanje je započelo u 10:30h, sudjelovalo 12 natjecatelja na 4 zrakoplova iz slijedečih klubova: AK Ecos, AK Dubrava, AK Velika Gorica, AK Zagreb, te AK Borovo.
Od 12 natjecatelja, 6 natjecatelja je iz aerokluba Ecos, a dvoje natjecatelja je ostvarilo zavidne rezultate osvojivši 1., 2., 6., 10., 11. i 12. mjesto.

  • 1. Đuro Radman
  • 2. Želimir Trifunović
  • 6. Željko Beršić
  • 10. Milenko Bucalović 11. Maja Pađen
  • 12. Željko Cizel

Također, napominjemo da smo nakon dugog niza godina dobili i jedinu žensku natjecateljicu koja je obzirom na prvo natjecanje osvojila 11. mjesto. Sukladno tome i dalje ćemo se truditi na povečanju broja ženskih natjecateljica na takvim natjecanjima, te da ćemo u skorije vrijeme oformiti i žensku ekipu za natjecanje.

Za trening i natjecanje je potrošeno je 490l goriva sa kartice Zagrebačkog zrakoplovnog saveza.

Na zrakoplovima aerokluba Ecos trening je odradilo 6 natjecatelja i za trening je osigurano 30l po sportašu, također je dodijeljena ista količina goriva i drugim natjecateljima na zrakoplovima koji su pristigli iz različitih klubova.
Za samo natjecanje je dodijeljeno po 20l goriva svim natjecateljima iz različitih klubova, na 3 različita zrakoplova, te jedan UL zrakoplov marke Eurostar.